EN FR DE NL

Mountainbiken.  

In de natuurgebieden rondom de camping zijn diverse mogelijkheden om met een mountainbike (ATB) rond te toeren. Hieronder vindt u enkele suggesties voor een dag fiets plezier. De meeste tracks komen vanaf de website van Het Toeristisch Agentschap Oost-België. Klik hier om naar deze website te gaan. Op website kunt u van deze routes vaak extra informatie vinden. Onder ieder item vindt u een Garmin GPS Database bestand met daarin de routes. Verder vindt u een bestand wat gebruikt kan worden met Google Earth.

Let op! Een waarschuwing is hier op zijn plaats. De tracks die hier gebruikt zijn, zijn afkomstig van bestanden die ik op internet gedownload heb. Ik kan dus niet garanderen dat de tracks volledig juist zijn. Ook is mij opgevallen dat er behoorlijke verschillen bestaan tussen de beschikbare kaarten. Paden die op de ene kaart wel aanwezig zijn, kan je op een andere niet terug vinden. Ook willen de paden nog wel eens op een andere plek liggen dan dat de GPS-routes ze aan geven. Ik heb hier kaarten van Garmin en kaarten van OpenFietsMap Benelux gebruikt om de routes te controleren voor zo ver het mogelijk was. Camping La Plage SPRL kan geen verantwoordelijkheid nemen voor fouten of schade die ontstaan tijdens het fietsen van deze routes. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen welzijn.

 

Van Malmedy naar Bütgenbach en weer terug.

Deze route komt langs de camping en is totaal zo'n 65 kilometer lang. Gedeeltes van de tracks Malmedy 2, Malmedy 3 en Bütgenbach 2 worden in deze route ook gereden. Als u in Malmedy start krijgt u in de eerste 12 kilometer een paar lange steile hellingen voor de kiezen. Daarna (ongeveer vanaf de camping) zijn de hellingen korter. Start u vanaf de camping, dan moet u er rekening mee houden dat het venijn van deze route in de staart zit.

 

 

 

 

Garmin bestand:                    Malmedy-Bütgenbach.gdb            Google Earth bestand:           Malmedy-Bütgenbach.kmz

 

 

 

Van St-Vith naar Malmedy en weer terug.

Deze route start in St-Vith maar u kunt natuurlijk ook in Malmedy beginnen. Het traject is 61 kilometer lang en kent behoorlijk wat stijle beklimmingen en dalingen. Gedeeltes van de tracks Malmedy 1, Onderval 3 en St-Vith 4 zitten in deze route verwerkt.

 

 

 

 

 

 

 

Garmin bestand:                    StVith-Malmedy.gdb            Google Earth bestand:           StVith-Malmedy.kmz

 

 

Van St-Vith naar Ouren en weer terug.

Start ook in St-Vith en heeft een totale lengte van 60 kilometer. Tot Ouren behoorlijk wat klim en daal werk, daarna relatief vlak. In dit tweede gedeelte van de track gaat u ook een stuk door Duitsland. Twee stukken van de route St-Vith 3 zitten in de track verwerkt.

 

 

 

 

 

 

 

Garmin bestand:                    StVith-Ouren.gdb            Google Earth bestand:           StVith-Ouren.kmz

 

 

 

 

Van Bütgenbach naar Raeren en weer terug

Uit het "mountainbike-pack_26" archief van Het Toeristich Agentschap Oost-België haalde ik een route van Bütgenbach naar Raeren. Omdat je in de meeste gevallen toch weer terug wilt naar de plek waar je gestart bent, heb ik er een route over de oude spoorlijn (RAVeL) aan toe gevoegd. Ruim 40 kilometer heen, grotendeels over zandpaden en terug hoofdzakelijk over geasfalteerde fietspaden. Totaal goed voor 92 kilometer. Vanaf de camping kan je ook op de route komen (3km).

 

 

 

 

Garmin bestand:                    Butgenbach-Raeren.gdb            Google Earth bestand:           Butgenbach-Raeren.kmz

 

Tot slot: Veel rijplezier

Dit gedeelte van de website is nog in opbouw.

 Camping La Plage © 2010-2023