EN FR DE NL

Mountainbiken.  

In de natuurgebieden rondom de camping zijn diverse mogelijkheden om met een mountainbike (ATB) rond te toeren. Hieronder vindt u enkele suggesties voor een paar uur fiets plezier. de meeste tracks komen vanaf de website van Het Toeristisch Agentschap Oost-België. Klik hier om naar deze website te gaan. Op website kunt u van deze routes extra informatie vinden. Onder ieder item vindt u een Garmin GPS Database bestand met daarin de routes. Verder vindt u een bestand wat gebruikt kan worden met Google Earth.

Let op! Een waarschuwing is hier op zijn plaats. De tracks die hier gebruikt zijn, zijn afkomstig van bestanden die ik op internet gedownload heb. Ik kan dus niet garanderen dat de tracks volledig juist zijn. Ook is mij opgevallen dat er behoorlijke verschillen bestaan tussen de beschikbare kaarten. Paden die op de ene kaart wel aanwezig zijn, kan je op een andere niet terug vinden. Ook willen de paden nog wel eens op een andere plek liggen dan dat de GPS-routes ze aan geven. Ik heb hier kaarten van Garmin en kaarten van OpenFietsMap Benelux gebruikt om de routes te controleren voor zo ver het mogelijk was. Camping La Plage SPRL kan geen verantwoordelijkheid nemen voor fouten of schade die ontstaan tijdens het fietsen van deze routes. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen welzijn.

 

Malmedy/Robertville

Voor de gasten van Campinglaplage heb ik de routes van Malmedy aangepast zodat ze vanaf de camping gestart kunnen worden. Dit houdt in dat de meeste routes langer geworden zijn. Dit houdt ook in dat u in het begin van de route geen Route schildjes tegen komt en op een gegeven moment moet afwijken van de schildjes om weer bij de camping te komen. De originele routes zijn HIER te vinden.
Route 4 is een extra route en komt niet van Het Toeristisch Agentschap Oost-België. De route is ook aangepast om op de camping te kunnen starten en eindigen. Deze route heeft onderweg geen aanduidingen en moet dus zeker met navigatie gefietst worden. De routes zijn respectievelijk 33, 31, 36 en 40 kilometer lang.

Garmin bestand:                    Malmedy.gdb            Google Earth bestand:           Malmedy.kmz

 

Ondenval

Vanaf de camping is het 10 kilometer fietsen naar het punt waar alle drie de routes beginnen in Ondenval. U kunt ook besluiten om u fietsen mee te nemen naar Ondenval. In de buurt van de kerk is voldoende parkeerplaats om uw wagen neer te zetten. HIER kunt u meer informatie vinden over route 1 en route 3, route 2 wordt (d.d. jan-2014) niet vermeld op deze website. De routes zijn respectievelijk 11, 21 en 33 kilometer lang.

 

 

 

Garmin bestand:                    Ondenval.gdb            Google Earth bestand:           Ondenval.kmz

 

Bütgenbach

Ook hier is het 10 kilometer fietsen naar het begin van de routes. Als u via de groene route (4 km) fietst kunt u  halverwege route 2 starten. In Bütgenbach zijn ook diverse mogelijkheden om uw auto te parkeren. HIER kunt u meer informatie vinden over de eerste drie routes. De vierde route voert u langs de oever van het meer van Bütgenbach. Dit is een eenvoudige vlakke route die ook geschikt is voor de 'gewone fietser'. U zult hier op drukke dagen veel wandelaars en water recreanten tegen komen. De routes zijn respectievelijk 15, 20, 43 en 10 kilometer lang.

 

Garmin bestand:                    Butgenbach.gdb            Google Earth bestand:           Butgenbach.kmz

 

Vanaf nu gaan we het een beetje verder weg zoeken van de camping

 

St.-Vith

Vanaf de camping is het iets meer dan 25 kilometer met de auto om in St.-Vith te komen. Met de fiets naar Weismes en daar via de oude spoorbaan naar St-Vith is natuurlijk ook een mogelijkheid. Het garmin bestand hiervoor kan HIER gedownload worden. Voor meer informatie over de routes van St.-Vith kunt u HIER klikken. De routes zijn respectievelijk 10, 20, 29 en 31 kilometer lang.

 

 

 

 

 

Garmin bestand:                    StVith.gdb            Google Earth bestand:           StVith.kmz

 

Burg Reuland

Zowel met de auto als met de fiets over de oude spoorbanen ligt het startpunt van deze routes op 42 kilometer afstand van de camping. Kijk bij St.Vith hoe u hier op de fiets kunt komen. Voor meer informatie over de routes van Burg Reuland kunt u HIER klikken. De routes zijn respectievelijk 12, 16 en 30 kilometer lang.

 

 

 

 

 

 

Garmin bestand:                    Burg Reuland.gdb            Google Earth bestand:           Burg Reuland.kmz

 

Schönberg

Schönberg ligt op 32 kilometer afstand van de camping. De website van Het Toeristisch Agentschap Oost-België is niet geheel duidelijk wat betreft de routes. Route 1 (groen) ligt zuidelijk van de weg Schönberg en St.-Vith en gaat gedeeltelijk over Duits grondgebied. Route 2 (paars) gaat over het zelfde stuk Duits grondgebied. Als je op de website van het agentschap de google-map kaart van route 2 opvraagt krijg je de derde (blauwe) route te zien. Ik ben zelf nog niet in dit gebied geweest dus ik weet niet of de routes kloppen. Daarnaast weet ik ook niet hoe het met de bebording gaat. Informatie over route 1 en 2 vindt u HIER. De routes zijn respectievelijk 18, 28 en 38 kilometer lang.

 

Garmin bestand:                    Schoenberg.gdb            Google Earth bestand:           Schoenberg.kmz

 

Tot slot: Veel rijplezier

 

 Camping La Plage © 2010-2023